Serpentine Pavilion 2016

Afgelopen zomer stond er naast de Serpentine Gallery in Londen weer een tijdelijk paviljoen, ditmaal ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels. De zeventiende in de reeks en de zevende die ik bezocht. De opdracht was wederom ontwerp en realisatie van een tijdelijk paviljoen in 6 maanden en vervolgens 3 maanden openstelling voor het publiek.

Ingels ontwierp het paviljoen als een ‘openritsende muur’. Tussen de twee geleidelijk gebogen vlakken is een canyon-achtige binnenruimte ontstaan. Het paviljoen was opgebouwd uit gestapelde translucente elementen van fiberglass.

Bekijk hieronder een interview van Dezeen met Bjarke Ingels over het paviljoen:

 

Foto galerij

 

 

Lees meer over de paviljoens uit de afgelopen jaren:

 (Paviljoen bezocht op 2 juli 2016. Door drukte rondom de Olympische Spelen is dit bericht later geplaatst dan de bedoeling was.)
Advertenties

Tags: , , , , ,

About Martijn Giebels

Architect • Founder of www.architectureofthegames.net • Writes about Architecture, London, Photography and the Olympic Games • Lives in the Netherlands

Trackbacks / Pingbacks

  1. Serpentine Summer Houses 2016 | MARTIJN GIEBELS - 17/12/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: