Collectieve schouw (#1)

14 Oktober j.l. heb ik tijdens de collectieve schouw mijn conclusies uit de analyse en het concept gepresenteerd.

Klik op verder lezen voor de presentatie panelen en meer achtergrond- informatie.

PRESENTATIEPANELEN

CONCEPT (klik voor een vergroting)

In mijn visie op het gebied worden alle parkeerplaatsen naar de spoorzone verplaatst. Het treinstation wordt hierdoor het begin van de terminal. Op deze locatie checken de bezoekers in en laten ze hun koffer achter. Het eind van de terminal bevindt zich 1,5 kilometer verder aan de de start- en landingsbaan. Hier bevinden zich de gates en passport-control. Het landschap tussen station en gates wordt onderdeel van de terminal. Het doel van het gebied wordt echter breder getrokken. Behalve een terminal moet het gebied ook een reisdoel op zich worden. Een visitekaartje voor de streek met paviljoens die de Twentse identiteit uitdragen (referentie wereld tentoonstelling), maar ook met een aantal topattracties zoals een museum, concerthall en/of festivalweide.

De komende maanden ga ik me richten op de uitwerking van dit concept. Op welke manier kan het landschap heringericht worden zonder de bestaande kwaliteiten uit het oog te verliezen? Welke bezoekers gaat gebied trekken en waar bevinden ze zich op welk tijdstip? Daarnaast ben ik van plan “airport city” Schiphol te gaan bezoeken en analyseren. Zowel voor als achter de paspoortcontrole.

Advertenties

Tags: ,

About Martijn Giebels

Architect • Founder of www.architectureofthegames.net • Writes about Architecture, London, Photography and the Olympic Games • Lives in the Netherlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: